БИТ ФЕСТ – ПРОМОЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ХЕРАКЛЕЈА“

БИТ ФЕСТ – ПРОМОЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ХЕРАКЛЕЈА“

Во малата сала на Центарот за култура во Битола   се одржА промоција на документарниот филм „Хераклеја“. Настанот организиран од Здружението за промовирање на млади уметници „Сариса“ има за цел промовирање и афирмација на античкиот град Хераклеја како и поттикнување на интерес кај младата популација за нашата култура и традиција.