БИТ ФЕСТ Битолски книжевни паметења-Битолски книжевен круг

БИТ ФЕСТ Битолски книжевни паметења-Битолски книжевен круг

Околу 15 писатели од Македонија, претежно членови на Друштвото на писатели на РМ  се претставија со свои дела на манифестацијата насловена Битолски книжевни паметења. Покрај веќе докажаните македонски автори, на случувањето беа промовирани и тројца млади македонски писатели.
Битолскиот книжевен круг за првпат оваа година  ја додели наградата „Книжевен круг“и тоа на познатиот македонски писател, Владимир Костов.