БИТ ФЕСТ -Проект „FRIENDS”

БИТ ФЕСТ -Проект „FRIENDS”

Мала сала Центар за култура

Во рамките на проектот присутните ќе може да проследат проекција на документарен филм а по завршувањето на истиот совети и едукација од стручни лица  поврзани со заштитата на животните. Проектот „FRIENDS”е во организација на Здружението за заштита на животните и животната средина  „Мали Херои“ од Битола. Проектот има за цел будење на свеста на граѓаните кога се во прашање животните, нивно третирање на хуман начин како и поттикнување на луѓето да вдомат милениче со што се намалува бројот на бездомни животни.