БИТ ФЕСТ Промоција на делата на Сања Мучкајева Видановска

БИТ ФЕСТ Промоција на делата на Сања Мучкајева Видановска

Културен центар „Магаза“

Во рамките на оваа манифестација организирана од страна на Организацијата на жени од Битола  а во рамките на најдолгото лето во државава Битолско културно лето Битфест ќе бидат промовирани делата на битолчанката Сања Мучкајева Видановска. Станува збор за четири романи; „Грешници“, „Грешници 2-Модерна бајка“, „Самица“ и „Петтата приказна“. Покрај промоцијата на романите, манифестацијата ќе биде збогатена и со изложба на ракотворби направени од рацете на жените од Организацијата на жени од Битола.