БИТ ФЕСТ концертот на Диана и пријателите – Funhouse project.

БИТ ФЕСТ концертот на Диана и пријателите – Funhouse project.

Целта на овој проект инициран од НВО Сариса, а поддржан од БИТ ФЕСТ, е промоција и афирмација на млади музичари, односно промоција и афирмација на високо образован музичар по удирачки инструменти Дијана Трајковски. Дијана е млад високообразован музички деец, која е и еден од ретките високо образовани музичари на овој вид на инструмент. На концертот  настапи 1 централен вокалист, 3 придружни вокалисти, 1 гитарист, 1 басист, 1 перкусионист, 1 тапанар, 1 клавијатурист, 3 – дувачка секција.