БИТ ФЕСТ -Концерт на харфа и труба, Срѓан Пејиќ и Тајана Пејиќ

БИТ ФЕСТ -Концерт на харфа и труба, Срѓан Пејиќ и Тајана Пејиќ

Концертна сала, Завод и музеј
Во концертната сала на Завод и музеј беше одржан концерт на Срѓан Пејиќ и Тајана Вукелиќ Пејиќ од Хрватска.
Хатор е организација за уметност чија примарна цел е презентација,
промоција и популаризација на харфа и обуката на младите музичари во Хрватска и во странство, како и нивните настапи на концерти. Тајана Вукелиќ Пејиќ како солист настапувала со Загреб, со Камерниот оркестар во нивните земји и во Франција со оркестарот ле Шевалие де Сент Џорџ (Франција). Таа има дадено голем број соло и камерни рецитали во Загреб, Сплит, Задар, Осиек, Нови Сад, и многу исклучителни настапи во суштината фестивал во Македонија (2009), во Рио арфа фестивал, Бразил (2010, 2012), Les Journées Internationales де ла харфа (2011.) -. Мартиник, Гвадалупе, Guyane, во Рим (2012), Италија, Ватикан (2012). Таа има снимено за една хрватска радио и телевизија.
Срѓан Пеиќ работи во Ad Gloriam Brass од нејзиното основање во 1993 година, и  има одиграно повеќе од 200 концерти во земјата и странство.Во составот харфа и рог тој настапи во неколку фестивали и концерти во Хрватска и во странство.