БИТ ФЕСТ – ДЕН НА РОМСКАТА КУЛТУРА

БИТ ФЕСТ – ДЕН НА РОМСКАТА КУЛТУРА

 
Преку изложба на фотографии за културното наследство на Ромите во Битола и манифестацијата музиката како препознатлив белег на ромската култура, пред Културниот центар Магаза беше одбележан денот на ромската култара. Голем број гости имаа можност да го проследат ромското културно наследство и да ја слушнат музиката дел од ромската култура.