БИТ ФЕСТ –Synthetic opera

БИТ ФЕСТ –Synthetic opera

Плато, Дом на АРМ
Групата Air Strings, составот Вокали и гостите Весна Гиновска Илкова и Ѓоко Таневски се соединуваат во проектот SYNTHETIC OPERA, оргинален проект кој има за цел презентирање на најпознатите и легендарни хитови рок и поп хитови.
Приказната започнува со Air Strings кои користат класични инструменти и  невообичаени техники на музицирање, продолжува со составот Вокали кои изведуваат композиции од богатата македонска вокална ризница негувајќи го првенствено А-капела стилот.Во рамките на овој настан ќе настапи и оперската дива Весна Гиновска Илкова, прв сопран на сцената на Македонската Опера и Балет, како и популарниот пејач Ѓоко Танески.