БИТФЕСТ – „ВЕЧЕР СО АЈРИ ДЕМИРОВСКИ”

БИТФЕСТ – „ВЕЧЕР СО АЈРИ ДЕМИРОВСКИ”

Во организација на Битолски весник, пред културниот центар Магаза се одржа поетско музичка вечер,  посветана на првиот почесен граѓанин  на Битола и авторот на  антологиската песна „Битола мој роден крај” – Ајри Демировски. Ајри Демировски е роден 1926 година во Битола. Тој во својата богата музичка кариера  напишал и испеал над 80 песни. Покрај антолиската песна посветена на  Битола, напишана во 1944 година во Загреб,  Ајри Демировски напишал уште 80-тина други песни.