БИТФЕСТ: ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕТСКИ ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ „БИТОЛИНО“

БИТФЕСТ: ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕТСКИ ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ „БИТОЛИНО“

Во рамките на фестивалот младата битолска публика ги проследи следниве претстави: „Кучето што не знаеше како да лае“од Додона Театар од Приштина Косово, „Трите прасиња“ од Ариел Театар од Софија Бугарија и „Кантервилскиот дух“ во изведба на Бабец Театар од Битола и Детски Театар на Портите на Нарва од Сан Петерсбург Русија.