БИТ ФЕСТ:„ДОПРЕТЕ ЈА ДУШАТА НА МАКЕДОНИЈА“ ЗУР МАКЕДОНСКИ РАКОТВОРБИ

БИТ ФЕСТ:„ДОПРЕТЕ ЈА ДУШАТА НА МАКЕДОНИЈА“ ЗУР МАКЕДОНСКИ РАКОТВОРБИ

На Широк сокак започна 9 Традиционална изложба на ракотворби. Ракотворци од Битола, Скопје, Куманово, Виница, Пробиштип во следните 6 дена ќе изложуваат сувенири со македонси обележја, шешири, марами и слично, слики изработени во срма, икони, накит, облека со мотиви од македонски традиционални везови, сувенири од дрво…и многу други рачни изработки кои ја прикажуваат македонската традиција.