БИТФЕСТ 2013 -ИЗВОРНО ОД МАКЕДОНИЈА НА БИТ ФЕСТ

БИТФЕСТ 2013 -ИЗВОРНО ОД МАКЕДОНИЈА НА БИТ ФЕСТ

Најубавите стари македонски песни повторно заживеаа во Центарот за култура во Битола Битолското културно лето, фестивалот “Бит фест”, втора година по ред, понуди на програмата изворни македонски песни.
Во рамките на Изворно од Македонија настапија група Маестрал, Влатко Миладиновски, Татјана Стефановска, Адријана Ацевска, Јордан Митев и други.