„Битолски книжевни паметења“-Битолски книжевен круг

„Битолски книжевни паметења“-Битолски книжевен круг

Под ведро небо, на Тумбе кафе пред битолчани се претставија актуелни писателски имиња од државата а посебно афирмативно беше настапувањето на млади писателски имиња.
Битолските книжевни паметења во организација на Битолскиот книжевен круг и се дел од Битолско културно лето Битфест.