БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА АНСАМБЛИТЕ „ПЛЕТЕНКА“ БИТОЛА И „ШАРЕНА ГАЈДА“ – РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА АНСАМБЛИТЕ „ПЛЕТЕНКА“ БИТОЛА И „ШАРЕНА ГАЈДА“ – РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

На прекрасниот простор во Хераклеа, синоќа битолчани имаа можност да уживаат во концертот на асамблите за фолклор „Плетенка“ од Битола и „Шарена гајда“ од Република Бугарија.