БИТФЕСТ: ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА „ЛОЛА“

БИТФЕСТ: ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА „ЛОЛА“

Вчеравечер битолчани во рамките на Битолско културно лето ја проследија претставата „Лола“ во изведба на Интимен театар од Битола. Главната улога во претставата ја толкува Македонка Илиевска, а режијата е на Софија Ристевска. Претставата премиерно беше изведена во Аргентина.