БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА МАНДОЛИНСКИ ОРКЕСТАР ПРИ КУД СТИВ НАУМОВ

БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА МАНДОЛИНСКИ ОРКЕСТАР ПРИ КУД СТИВ НАУМОВ

Во Завод и музеј се одржа Концерт на мандолински оркестар при КУД Стив Наумов со следната програма
ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА МАНДОЛИНСКИОТ ОРКЕСТАР ПРИ КУД „СТИВ НАУМОВ“ БИТОЛА
 
 
1.      „МЕЧТАЕЊЕ“  – РОБЕРТ ШУМЕН
2.      „ВАРИЈАЦИИ“ – МИХАЈЛО НИКОЛОВСКИ
3.       „УНГАРСКИ ТАНЦ“ – ЈОАНЕС БРАМС
4.       „БАБАМ БИТОЛА“ – КИРИЛ ТРАЈКОВСКИ
5.       „ВИНО,ЖЕНИ И ПЕСНИ“ – ЈОХАН ШТРАУС
6.      „ТУРСКИ МАРШ“- В.А.МОЦАРТ
7.      „ПОД ИСТОЧНО НЕБО“- КИРИЛ ТРАЈКОВСКИ
8.      „ПЕПИТА ГРОС“- ПЕРЕЗ  ШОВИ
9.      „РАДЕТСКИ МАРШ“- ЈОХАН ШТРАУС
 
ДИРИГЕНТ
НИКО НАУМОВ