Монодрама „Да се убие себе во себе“

Монодрама „Да се убие себе во себе“

Во петокот  на 2 август во Пацио- Музеј битолчани ја проследија театарската претстава  „Да се убие себе во себе“ во изведба на актерот Доне Донев. Оваа претстава е монодрама и е посветена на животот и делото  на Методија Андонов Ченто, првиот Претседател на Македонија) од неговото раѓање се до затворањето и пуштањето од затвор на две години пред неговата смрт.