БИТ ФЕСТ: ИЗЛОЖБЕНО МУЗИЧКО ПОЕТСКА ВЕЧЕР „НЕВИДЛИВИОТ ЧОВЕК“

БИТ ФЕСТ: ИЗЛОЖБЕНО МУЗИЧКО ПОЕТСКА ВЕЧЕР „НЕВИДЛИВИОТ ЧОВЕК“

Настан на кој присутните имаа можност да ја доживеат поезијата преточена преку уметнички слики, а се тоа пропратено со  пијано.  Станува збор за прикажување на процесот како зборот добива своја визуелна форма и како сликата може се претвори во збор и за на крај сето тоа да добие звучна форма преку пијаното. Секое поетско парче е претставено со своја уметничка слика.  Присутните имаа можност да проследат поетско читање, да погледнат уметнички слики и да уживаат во звуците на пијаното.