БИТ ФЕСТ: „20 ГОДИНИ УМЕТНИЧКО АТЕЛЈЕ ПЕРДИКА“

БИТ ФЕСТ: „20 ГОДИНИ УМЕТНИЧКО АТЕЛЈЕ ПЕРДИКА“

Во Малата сала на Завод и Музеј отворена е изложба на копаници насловена „20 години уметничко ателје Пердика“.
Уметничкото ателје и академија Пердика од Битола постои 20 години и се занимава со изработка на секаков вид на ентериери и екстериери во дрво, најчесто во ореово дрво: црковни ентериери, хотели, амбасади, простории за состаноци итн.