КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ.РОМАН СЛАТКОПЕВЕЦ“

КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ.РОМАН СЛАТКОПЕВЕЦ“

Во Храмот Пресвета Богородица, во рамките на Битолското културно лето БИТ ФЕСТ се одржа вечер на црковно византиско пеење. Во рамките на оваа вечер настапи хорот „Свети Роман Слаткопевец“ од Софија, Република Бугарија.
ИЗЛОЖБА НА БИТ ФЕСТ:АВТОРСКИ НИЗ ПОЈАВНОТО 5
Во малата изложбена сала на Завод и музеј беше отворена изложбата „Авторски низ појавното“ од група автори.