БИТ ФЕСТ: 14 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕТСКИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ТРА ЛА ЛА

БИТ ФЕСТ: 14 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕТСКИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ТРА ЛА ЛА

Во  првиот  натпреварувачки  ден,  во  Центарот  за  култура  се одржа  фестивал  на  вокални  солисти,  поделени  во  три  возрасни  категории. На  17-ти  август  исто така во Центарот за култура од  20.00 часот  се одржа Гала вечер, каде беа доделени награди и признанија, збогатено со изведба на најдобрите  песни  според  мислењето  на  шестчленото  меѓународно  жири.
На манифестацијата  учествуваа  солисти  и  делегации  од:  Македонија, Јапонија,Романија, Малта, Бугарија, Србија, Босна и
 Херцеговина, Словенија, Полска, Албанија, Украина и Косово.
Ова  е  единственипт  детски  фестивал  на  овие  простори  кој  се  одржува  во ЖИВО  и  кој  собира  таленти  од  целиот  свет.  Исто  така,  овој  фестивал  е  репрезент  на нашиот  град  и  Републиката  на  многу  значајни манифестации  ширум светот, со  голем  број награди освоени од нашите  претставници.
Темата на овогодинешната манифестација е ЈАС ЈА САКАМ БИТОЛА.