БИТ ФЕСТ„АЈРИ ДЕМИРОВСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА МУЗИКАТА“

БИТ ФЕСТ„АЈРИ ДЕМИРОВСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА МУЗИКАТА“

Ајри Демировски е човекот кој ја напиша пената „Битола мој роден крај“ и беше прогласен за прв почесен граѓанин на општина Битола. Во рамките на настанот „Ајри Демировски низ призмата на музиката“ низ музички перформанс беа изведени песни кои ги компонирал и напишал Ајри Демировски, а беше презентирана и видео документација за неговиот живот.