ОТВОРЕНА БИБЛИОТЕКА НА РОМАНСКАТА КНИЖЕВНОСТ

ОТВОРЕНА БИБЛИОТЕКА НА РОМАНСКАТА КНИЖЕВНОСТ

Во присуство на Градоначалникот Талески и  Романскиот Амбасадор НЕ Андријан Констатинеску беше отворена библиотека на романската книжевност која ќе работи во склоп на Романскиот Конзулат. Во реализацијата на идејата помогнаа Романската телевизија, Романскиот Амбасадор и Општина Битола.