БИТ ФЕСТ 2010 – „ЛОКУМ ФЕСТ“ ФЕСТИВАЛ НА МУЗИКАТА И ТРАДИЦИЈАТА

БИТ ФЕСТ 2010 – „ЛОКУМ ФЕСТ“ ФЕСТИВАЛ НА МУЗИКАТА И ТРАДИЦИЈАТА

Традиционално и оваа година се одржува „Локум фест“ фестивал на музиката и традицијата во Старата чаршија.
 Фестивалот трае 3 дена  со богата староградска музика и саем на автентични ракотворби инспирирани од македонската традиција со гости од повеќе градови на РМ во организација на ЗУР Македонски ракотворби
 Во музичкиот дел првиот ден настапија „Сирма Војвода“  и групата „Боеми“