БИТ ФЕСТ 2008 – ЕТНО КОНЦЕРТ МУЛТИИНСТРУМЕНТАЛИСТОТ ВАНЃЕЛ МАЧКОВСКИ

БИТ ФЕСТ 2008 – ЕТНО КОНЦЕРТ МУЛТИИНСТРУМЕНТАЛИСТОТ ВАНЃЕЛ МАЧКОВСКИ

Во НУ Завод и Музеј –Пацио се оддржа концерт на изворна македонска песна четворогласно пеење „Пела“ и мултиинструменталистот Ванѓел Мачковски.