Во древниот простор на старата турска Магаза се отвори најимпресивната ликовна изложба на БИТ ФЕСТ 2008.

Во древниот простор на старата турска Магаза се отвори најимпресивната ликовна изложба на БИТ ФЕСТ 2008.

   Промовирана ликовната група ,,Авангарда,, во која членуваат пет уметници со различни генерации и ликовни размисли и стилови од Битола и Прилеп. Синоќа со свои дела се претставија Георги Десановски-Десан, Марија Стојановска и Борислав Талевски.