Битфест 2008 Проект „Жлуст“

Битфест 2008 Проект „Жлуст“

   Проект „Жлуст“ како збир на особени македонски музичари кои и обединува потребата за експериментирање со музичките жанрови.. Препознатливиот мултиинструменталицтички маг Емин Џијан во преден план со особен сензибилитет мешајќи го џезот со класиката,ги понесе битолчани во целосно музичко доживување.