БИТ ФЕСТ 2009 – ОТВОРЕНИ 39-ТЕ ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ

БИТ ФЕСТ 2009 – ОТВОРЕНИ 39-ТЕ ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ

Со комитскот започнаа 39-те Илинденски денови , фестивал на народни игри и ора. Фестивалот го отвори потпреседателот на Собранието на РМ Рафис Аљити, а присутните ги поздрави и Градоначалникот Владимир Талески. На фестивалот ќе настапат 36 ансамбли и ќе има натпреварувачки карактер.