БИТ ФЕСТ 2009 – ПРЕС ЗА ТЕАТАРСКИОТ ПЕРФОРМАНС „ТРОИД И КРЕСИДА“

БИТ ФЕСТ 2009 – ПРЕС ЗА ТЕАТАРСКИОТ ПЕРФОРМАНС „ТРОИД И КРЕСИДА“

Градоначалникот Талески , директорот на Македонскиот театар Сашо Миленковски  и режисерот Љубиша Ристиќ на прес конференцијата ја преставија мега театарската премиера во која се вклучени 124 луѓе и ќе трае 5 часа.
Градоначалникот Талески ја најави преставата како едно од петте ударни културни случувања на овогодинешниот летен културен фестивал  „Бит фест“