БИТ ФЕСТ 2009 – ИЗЛОЖБА „НУШИЌ ВО БИТОЛА“

БИТ ФЕСТ 2009 – ИЗЛОЖБА „НУШИЌ ВО БИТОЛА“

Во рамките на Бит фест 2009 се организира изожба на слики од познатиот комедиограф Бранислав Нушиќ со слики од неговите посети на Битола. Настанот го збогати присуството на делгација од Општина Стари Град-Белград предводена од градоначалничката Мирјана Божидаревиќ. Тие исто така на битолчани им приредија и  Скадарлијска седенка  во хотелот Милениум со музичари од Белград.