БИТ ФЕСТ 2009 – ТЕАТАРСКИ ПЕРФОРМАНС „ТРОИД И КРЕСИДА“

БИТ ФЕСТ 2009 – ТЕАТАРСКИ ПЕРФОРМАНС „ТРОИД И КРЕСИДА“

Битолчани имаа несекојдневна можност да уживаат во петчасовниот театарски перформанс „Троид и Кресида“ во Пациото и Музејот . Преставата е работена според текстови на Шекспир и  Хомеровата  „Илијада“, во четири дела која содржи опера, балет, драма, рокенрол, џез и етномузика.