СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА ТРЕТОТО ПО РЕД БИТОЛСКО КУЛТУРНО ЛЕТО „БИТ ФЕСТ 2008“

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА ТРЕТОТО ПО РЕД БИТОЛСКО КУЛТУРНО ЛЕТО „БИТ ФЕСТ 2008“

   Во Античкиот театар Хераклеа со концертот „Македонски рози“ и огромен огномет се отвори третото  по ред Битолско културно лето „Бит фест 2008“ годинава во рамките на националната манифестација БИТОЛА ГРАД НА КУЛТУРАТА. Покровител на настанот е Градоначалникот Владимир Талески кој го отвори Бит фест 2008 и најави богата културна програма.