БИТОЛА ОРГАНИЗАТОР НА МОИ 2011

БИТОЛА ОРГАНИЗАТОР НА МОИ 2011

Претседателот на „Сојузот на училишен спорт“ на Р. Македонија, г-дин Сашо Туфекџиски го информира Градоначалникот на Општина Битола г-дин Владимир Талески, за организацијата на „Малите олимписки игри“ за основните училишта од Р. Мекедонија која што едногласно е доделена на Битола. МОИ ќе се одржат од 12 до 14 Мај 2011.