ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НАГРАДЕН ВО ОБЛАСТА „ПОЛИТИКА“ ВО ИЗБОРОТ НА НАЈДОБРИТЕ ЗА 2009 ГОДИНА НА БИТОЛСКИ ВЕСНИК

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НАГРАДЕН ВО ОБЛАСТА „ПОЛИТИКА“ ВО ИЗБОРОТ НА НАЈДОБРИТЕ ЗА 2009 ГОДИНА НА БИТОЛСКИ ВЕСНИК

Организаторот додели повеќе награди, а во официјална конкуренција за најуспешни битолчани се прогласени:

 • Стопанство: ДОО “МЕТЕОРИТ”
 • Занаетчиство: Лимарска работилница “БРУСНИК”
 • Култура: ЗАВОД и МУЗЕЈ
 • Образование: УНИВЕРЗИТЕТ СВ.Климент Охридски
 • Политика: Владимир Талески, градоначалник на Битола
 • Политика: Горан Михајловски, заменик министер за транспорт
 • Политика: д-р Владо Поповски
 • Здравство: Ординација “ПЛОДНОСТ”
 • Естрада: БОЕМИ
 • Невладини организации: РОТАРИ-БИТОЛА
 • Банкарство: Инвест Банка- Скопје
 • Спорт: Христиан Илиевски, Џудо клуб Пелистер, ДГС Партизан Битола
 • Новинарство: Пеце Стефановски
 • Награда за животно дело е доделена на Томе Делов,човекот кој го направи хидро системот “Стрежево” и посмртво за Димитар Илиевски – Миурато кој пред 20 години го освои највисокиот врв во светот Монт Еверест.
 • Посебни признанија добија, добија битолчани кои направија некој успех во 2009 година и не се најдоа во официјална конкуренција: ЛАЈОНС КЛУБ, ДЕ НИРО, Промоција на Битола: Пеце Котевски, Памперс, Канцеларија за врски на Република Грција, Словенечка амбасада, Огнен Дранговски, Битола Брокер, Агровојводина, Анита Ангелевска, Љубомир Груевски, Спире Момирчевски, Елизабета Канчевска- Милевска.

          Гостите ги забавуваа групите “Нели ти реков”,”Боеми” и “Калабалак”.