ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ГОДИШНИЦАТА ОД СМРТТА НА БРАЌАТА МАНАЌИ

ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ГОДИШНИЦАТА ОД СМРТТА НА БРАЌАТА МАНАЌИ

     По повод годишнината од смртта на доајените на филмската уметност на балканот браќата Манаќи (56 години од смртта на Јанаки Манаки и 46 години од смрттан на Милтон Манаки) организирано е чествување на влашките гробишта во Битола.