ПРОСЛАВЕН БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ

ПРОСЛАВЕН БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ

Во црквата „Св.Димитриј“ во присуство на бројни верници, Градоначалнкот Талески, по повод  празникот Богојавление -Водици се оддржа свечана литургија со која чиноначалствуваше Владиката Петар.
После литургијата традиционално беше „фрлен“ крстот. Од дваесете момчиња кои скокаа по крстот најсреќниот беше Александар Најдовски.