НАЈСРЕЌНИОТ АЛЕКСАНДАР НАЈДОВСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

НАЈСРЕЌНИОТ АЛЕКСАНДАР НАЈДОВСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

Градоначалникот  Талески  го прими во својот кабинет и  го награди со 10.000 денари.најсреќниот  Александар кој го „фати“  крстот во црквата „Св.Димитрија“. Парите Александар ќе ги донира за пумпа за вода за манастирот „Св. Архангел и Михаил“
Исто така беше награден и средношколецот кој го „фати“ крстот во црквата во селото Кукуречани.