ОБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА БРАНИТЕЛИТЕ ВО КОНФЛИКТОТ ВО 2001 ГОД.

ОБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА БРАНИТЕЛИТЕ ВО КОНФЛИКТОТ ВО 2001 ГОД.

 

   Градоначалникот Талески и членови од Советот на Општина Битола положија свежо цвеќе на споменикот на паднатите бранители –полицајци пред СВР Битола како и на спомен плочата на Бошко Најдовски во Д.Оризари.