ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ГИМИЏИЈАТА ПАВЕЛ ШАТЕВ

ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ГИМИЏИЈАТА ПАВЕЛ ШАТЕВ

По повод 60-годишнината од смртта на револуционерот и учесник во создавањето на современата македонска држава, Павел Шатев,  на светонеделските гробишта во Битола се одржа панихида која ја изведоа свештеници од Македонската православна црква.
На панихидата на светонеделските гробишта, присуствуваше Градоначалникот Талески и  делегација од општина Кратово  кои положија цвеќе на гробот на Шатев.