ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 11-ти ОКТОМВРИ

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 11-ти ОКТОМВРИ

По повод 11-ти октомври беше положено свежо цвеќе на споменикот на револуционерната борба и на споменикот на Стив Наумов.
Градоначалникот на Битола, претседателката на Советот на Битола, делегации на Сојузот на борци на Битола, делегации на политичките партии и нивните подмладоци се вклучија во одбележувањето на Денот на востанието на македонскиот народ со полагање на свежо цвеќе.
Градоначалникот Талески го посети и Сојузот на борците – Битола.