ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ДОЛНА НОРМАНДИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ДОЛНА НОРМАНДИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Во посета на Битола беше делегација од Долна Нормандија, која оствари средба со Градоначалникот Владимир Талески. Целта на посетата беше продлабочување на соработката помеѓу Битола и Долна Нормандија, особено во сферата на развој на културниот туризам, образованието и стопанството.