ДЕЛЕГАЦИЈА НА ПАРЛАМЕНТАРЦИ ОД ФРАНЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ПАРЛАМЕНТАРЦИ ОД ФРАНЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

Делегација на парламентарци од Франција предводена од францускиот амбасадор НЕ Бернард Валеро остварија протоколарна средба со Градоначалникот Талески, на која беа запознати со економските и културниме можности на градот со посебен акцент на изградбата на индустриската зона Жабени.
Гостите од Франција наведоа неколку причини за нивната посета на Битола тоа се учеството на француските војници во првата светска војна во овие краеви, француските гробишта како и збратимувањето на Битола  и градот Епинал од Франција.