ПРОСЛАВЕН 9 МАЈ-ДЕНОТ НА ЕВРОПА

ПРОСЛАВЕН 9 МАЈ-ДЕНОТ НА ЕВРОПА

 

   И оваа година Општина Битола, ЕУ инфо точката и Делегација на ЕУ се вклучија во обележувањето на Денот на Европа -9 Мај.
На манифетсацијата присутните ги поздрави Градоначалникот Талески и  Роберт Лидел , шеф на сектор за политика, правда и внатрешни работи, информирање и комуникации, Делегација на ЕУ
Учениците од Основни училишта со својата креативност ги претставуваа 4 –те земји на ЕУ : Австрија, Финска, Португалија и Естонија
Во музичкиот дел настапија : Градскиот детски хор„Ѕвончиња’со  Детско балетско студио „САЊА“, FALSCH BAND,  PUMPERS, The Hounds