ОБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА МЛЕКОТО ВО БИТОЛА

ОБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА МЛЕКОТО ВО БИТОЛА

 

   Во организација на Битолската млекара ИМБ и Општина Битола на плоштадот „Магнолија“ се одржа целодневен хепенинг по повод светскиот ден на млекото. Битолчани може да уживаат во добрата забава со детските хорови од градот и во вечерните часови  со „Леб и сол“ и да дегустираат од производите на млекарата.
Присутните ги поздрави Градоначалникот Талески која ја подржа ваквата иницијатива на ИМБ и најави соработка и во иднина.