ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ДРВОТО „ЗАЕДНО РАСТЕМЕ“

ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ДРВОТО „ЗАЕДНО РАСТЕМЕ“

 

   По петти пат се спроведе акцијата, Ден на дрвот, под мотото „ Заедно растеме“ . Акцијата се спроведе  во атарот на село Братиндол и се засадија 120.000 садници.
Градоначалникот Талески заедно со пратениците, членовите на советот беа дел од присутните кои дадоа придонес со засадување на дрвца.
Во акцијата беа вклучени  учениците од средните училишта, Јавните претпријатија како и сите граѓани кои го искористија убавото време да засата дрвце со тоа засадувајќи ја својата иднина.