ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА ТУРЦИЈА , НЕ АХМЕТ ДАВУТОГЛУ

ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА ТУРЦИЈА , НЕ АХМЕТ ДАВУТОГЛУ

Во официјалната посета  на Р. Македонија на шефот на турската дипломатија НЕ Ахмет Давутоглу, покрај средбата  со претседателот на РМ,  Ѓорге Иванов, претседателот на Владата, Никола Груевски и министерот за надворешни работи Антонио Милошевски, оствари работна средба и со Градоначалникот Владимир Талески. На средбата се разговараше за досегашната и идна соработка на Битола со повеќе градови од Р. Турција.
Турскиот дипломат имаше можност да прошета по Широк сокак, да ја пости спомен собата на Кемал Ататурк, Домот на АРМ,  двете џамии во центарот на Битола и Саат –кулата.