ОФИЦИЈАЛАНА ПОСЕТА НА АБМАСАДОРOT НА СРБИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА НЕ ТОМИСЛАВ ЃУРИН

ОФИЦИЈАЛАНА ПОСЕТА НА АБМАСАДОРOT НА СРБИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА НЕ ТОМИСЛАВ ЃУРИН

   Градоначалникот Талески оствари средба со ново назначениот амбасадор на Србија НЕ Томислав Ѓурин, во придружба на почеснитот конзул  Силјан Мицевски.
На средбата со Амбасадорот на Србија НЕ Ѓурин се разговараше за економската соработка помеѓу Битола и Србија, како и трајно решавање на проблемот со српските гробишта.