ОФИЦИЈАЛАНА ПОСЕТА НА АБМАСАДОРOT НА ФРАНЦИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА НЕ ЖАН КЛОД ШЛУМБЕРГЕР

ОФИЦИЈАЛАНА ПОСЕТА НА АБМАСАДОРOT НА ФРАНЦИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА НЕ ЖАН КЛОД ШЛУМБЕРГЕР

Градоначалникот Талески оствари средба во својот со ново назначениот амбасадори на Франција НЕ Жан-Клод Шлумбергер , во придружба на почеснитот конзул на Франција Калиопа Стилиновиќ
Економската соработка и привлекувањето на инвеститори од Франција беше тема на разговорот со НЕ Шлумбергер, кој рече дека ќе се заложи да ја претстави Македонија на француските инвеститори.
Битола има долгогодишна соработка со Франција во делот на културата, образованието и економијата –истакна Градоначалникот Талески.