ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРСТВОТО

ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРСТВОТО

 

   Територијалната противпожарна единица  при Општина Битола со дефиле ја започнаа свечаноста по повод  обележувањето на денот на пожарникарството. Присутните ги поздрави Градоначалникот Талески и им го честита празникот посакувајќи им успех во понатамошната работа.  Исто така беше положено свежо цвеќе пред спомен плочата на Т.П.П.Е. –Битола