ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА

ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА

 Eсенската акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина!“ во општина Битола се одвиваше во месноста над село Раштани.
Во акцијата се вклучија Градоначалникот Талески, директорите на ЈП , претставници на општинската администрација, основните и средни училишта, членови на Советот и голем број на граѓани.  Беа засадени 140.000 садници на површина од 70.000 хектари.